Editura Sigma

Mulţumim Jurnal de Craiova!

Suntem recunoscători partenerului nostru media, Jurnal de Craiova, pentru sprijinul acordat Concursurilor Cangurul! Datorită profesionalismului jurnaliștilor săi, elevii din clasele I-XII din judeţul Dolj au aflat că îşi pot testa cunoștințele de limba engleză înscriindu-se la jocul-concurs Cangurul lingvist – Engleză, care se va susține pe 16 noiembrie 2023.

Înscrierile pentru varianta offline a concursului, pe reviste tipărite, în centrele de concurs organizate în şcoli, au loc până pe 6 noiembrie. În acest scop cadrele didactice sunt invitate să se înscrie ca responsabil de concurs pe https://stars-org.net/inscrieri/#ro, urmând să transmită, prin e-mail sau telefonic, numărul de participanți care doresc să achiziționeze revista cu teste. În revistă se vor regăsi foaia de răspuns și diploma de participare. După concurs, foile de răspuns se trimit prin poștă la adresa de corespondență a Asociaţiei IDEE. Profesorii-organizatori vor primi acces la rezultatele elevilor, precum și diplome și adeverințe de participare la sustenabilitatea unui proiect european. Oferta Edu+, definită în regulamentul jocului-concurs Cangurul lingvist – Engleză aduce beneficii suplimentare însemnate profesorilor responsabili de concurs, inclusiv rolul de redactor coordonator al unui număr din revista „EduȘcoală”. Regulamentul concursului se găseşte pe www.cangurul.ro.

De asemenea, concursul se poate desfăşura online, pe platforma cangurul.net. Părinţii îi pot înscrie individual pe copiii lor pentru a susţine online concursul urmând instrucțiunile de pe www.editurasigma.ro. Susținerea online va avea loc pe niveluri, după următorul calendar: pentru testele START și STORY de joi, 16 noiembrie, ora 12:00, până luni, 20 noiembrie, ora 20.00; pentru testele JOEY, WALLABY, GREY KANGAROO și RED KANGAROO — joi, 16 noiembrie, orele 17:00-22:00. Durata concursului este de 60 minute din momentul deschiderii subiectelor. Pentru a accesa platforma şi implicit subiectele, fiecare elev trebuie să dispună de un cod de participare UNIC, format din cinci cifre şi patru litere (exemplu 12345-ABCD). Codul se primeşte prin e-mail după achiziţionarea produsului digital de pe www.editurasigma.ro, în cazul înscrierii individuale. Elevii vor primi diplomă de participare și analiza testului.

Elevii se pot pregăti pentru jocul-concurs Cangurul lingvist – Engleză folosind testele de antrenament de pe www.editurasigma.ro, alegând din secţiunea „Cangurul”, opţiunile „Teste de antrenament”şi „Limba engleză”.

Vă invităm să citiţi mai multe informaţii vizitând Jurnal de Craiova la adresa https://jurnaldecraiova.ro/jocul-concurs-international-cangurul-lingvist-engleza-da-startul-inscrierilor/?fbclid=IwAR3by_Ryo53I1CqzWoVnm8w9YECMoc68DeKUjqmewNkxqINc6aklc_JfLjU.