Editura Sigma

Mulţumim Critic Arad!

Ne exprimăm gratitudinea față de ziarul Critic Arad, publicație datorită căreia elevii din clasele I-XII ai școlilor din judeţul Arad au aflat că își pot testa cunoștințele la limba engleză în jocul-concurs Cangurul lingvist – Engleză.

Data la care se va susține Cangurul lingvist – Engleză este 16 noiembrie 2023, iar înscrierile pentru susținerea concursului offline, pe reviste tipărite, în centrele de concurs din școli are loc până pe 6 noiembrie.

Cangurul lingvist testează cunoștințele de limbă şi civilizație, intuiția, logica, viteza de reacție. Sunt propuse elevilor şase niveluri de competenţe. Fiecare elev poate să aleagă nivelul care se potrivește cel mai bine cu gradul său de pregătire și la care consideră că va obține cel mai bun punctaj. Evaluarea participanților se face conform criteriilor Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL). Pot participa toți elevii din clasele I-XII care nu sunt vorbitori nativi ai limbii engleze sau care nu au frecventat o școală cu predare în limba engleză mai mult de doi ani.

Concursul se poate desfăşura offline, cu reviste tipărite, trimise la cererea participanților. În acest scop cadrele didactice sunt invitate să se înscrie ca responsabil de concurs pe https://stars-org.net/inscrieri/#ro, urmând să transmită, prin e-mail sau telefonic, numărul de participanți care doresc să achiziționeze revista cu teste. În revistă se vor regăsi foaia de răspuns și diploma de participare. După concurs, foile de răspuns se trimit prin poștă la adresa de corespondență a Asociaţiei IDEE. În acest caz, înscrierea elevilor se face până la data de 6 noiembrie 2023. Profesorii-organizatori vor primi acces la rezultatele elevilor, precum și diplome și adeverințe de participare la sustenabilitatea unui proiect european. Oferta Edu+, definită în regulamentul jocului-concurs Cangurul lingvist – Engleză aduce beneficii suplimentare însemnate profesorilor responsabili de concurs, inclusiv rolul de redactor coordonator al unui număr din revista „EduȘcoală”. Regulamentul concursului se găseşte pe www.cangurul.ro.

De asemenea, concursul se poate desfăşura online, pe platforma cangurul.net. Părinţii îi pot înscrie individual pe copiii lor pentru a susţine online concursul urmând instrucțiunile de pe www.editurasigma.ro. Susținerea online va avea loc pe niveluri, după următorul calendar: pentru testele START și STORY de joi, 16 noiembrie, ora 12:00, până luni, 20 noiembrie, ora 20.00; pentru testele JOEY, WALLABY, GREY KANGAROO și RED KANGAROO — joi, 16 noiembrie, orele 17:00-22:00. Durata concursului este de 60 minute din momentul deschiderii subiectelor. Pentru a accesa platforma şi implicit subiectele, fiecare elev trebuie să dispună de un cod de participare UNIC, format din cinci cifre şi patru litere (exemplu 12345-ABCD). Codul se primeşte prin e-mail după achiziţionarea produsului digital de pe www.editurasigma.ro, în cazul înscrierii individuale. Elevii vor primi diplomă de participare și analiza testului.

Vă invităm să citiţi mai multe informaţii vizitând Critic Arad la adresa https://www.criticarad.ro/s-au-deschis-inscrierile-pentru-concursul-cangurul-lingvist-engleza/?fbclid=IwAR1RUeaRzPD7V4UlEpy6GxIIj71JJ5g6BYzEt0CZh9ZanuR7yXXECmtxguA.