Editura Sigma

Editura Sigma la 30 de ani

Bucurie. Valoare. Performanță

Începutul poveștii

 

”Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.” – Paulo Coelho

La începuturile sale, Editura Sigma a avut două elemente în componența sa: pasiune pentru educație și multă determinare

Astfel, pas cu pas, etapă cu etapă, pasiunea și determinarea au prins contur și pe 12 iunie 1990, Editura Sigma a fost înființată. 

Astăzi, la 30 de ani de activitate neîntreruptă, pasiunea și determinarea au rămas aceleași, iar Editura Sigma este una dintre cele mai cunoscute edituri de pe piața de carte școlară românească. 

În același timp, de-a lungul anilor încărcați de aventuri, o mulțime de oameni care au împărtășit aceeași dragoste cu a noastră, s-au alăturat direcției pe care noi am trasat-o în universul fascinant al educației.

Tuturor acestora dintre voi, vă mulțumim!

O aniversare cu surprize

Te invităm să sărbătorești alături de noi!

În laboratoarele îndrăgostiților de cărți, ți s-au pregătit câteva surprize:

  • reduceri la zeci de cărți/manuale/auxiliare +
  • doar azi, 12 iunie, o extra reducere de 30% + transport gratuit la orice comandă de peste 30 lei + o carte surpriză oferită gratuit la o comandă de peste 30 lei.

Când aventura și realitatea se întâlnesc…

O istorisire pe scurt

Am început prin a dezvolta o gamă largă de materiale de studiu în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice: manuale școlare, auxiliare didactice, precum și cursuri universitare.

Din anul 1995, am participat la aproape toate licitațiile și evaluările de manuale școlare, obținând rezultate remarcabile la calitatea conținuturilor prezentate.

Au fost realizate sute de titluri cu profil educațional într-un tiraj total de peste 20.000.000 de exemplare, dintre care mai mult de 7.000.000 de manuale școlare avizate de Minister.

Începând cu 1994, am organizat Concursurile Internaționale Cangurul. Primele concursuri organizate au fost cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate concursuri de limba română (Poveștile Cangurului), de mediu, de științe, de cultură și de educație civică (Cangurașul Explorator), dar și concursuri pentru limbi moderne (Cangurul Lingvist – franceză, engleză, germană). 

Pentru a asigura egalitatea de acces, concursurile Cangurul se desfășoară în limbile română, maghiară și germană. Concursurile Cangurul au fost și sunt sprijinite de: Asociația internațională Kangourou sans frontieresMinisterul Afacerilor ExterneAmbasada FranțeiAmbasada CanadeiDelegația Walonie-BruxellesInstitutul CervantesInstitutul GoetheBritish CouncilCambridge English Language AssessmentEuropean Examinatios CentreUniversitatea București – Facultatea de Matematică și, în ultimii ani, s-au desfășurat sub înaltul patronaj al Fundației Principesa Margareta.

Am crezut întotdeauna în egalitatea de șanse, de aceea am realizat numeroase lucrări în limbile germană și maghiară. Menționăm cu acest prilej manualele și auxiliarele didactice pentru limba rromani.

Ne-a făcut întotdeauna plăcere să fim aproape de publicul nostru. Astfel am organizat cercuri de pregătire a elevilor, tabere, concursuri, expediții și serbări școlare, seminarii și conferințe pentru profesori, lansări la târguri de carte.

 

Lansare ”Fluturașul zglobiu” – Gaudeamus 2019
Lansare ”Fluturașul zglobiu” – Gaudeamus 2019

 

Lansarea primului volum din colecția ”Alya și cutia muzicală” – Cărturești Verona
Lansarea primului volum din colecția ”Alya și cutia muzicală” – Cărturești Verona

 

La Târgul de Carte Gaudeamus 2019

 

O imagine mai cuprinzătoare asupra activității Editurii SIGMA poate fi redată prin enumerarea a două dintre proiectele derulate.

Astfel proiectul Dezvoltarea competenței de comunicare în limba maternă a elevilor din învățământul primar pe baza unor analize personalizate realizate cu instrumente informatice – OSDRU/154/ 1.1/G/139340, proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale, Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, a avut ca obiectiv dezvoltarea de mecanisme și instrumente inovative non-formale în vederea creșterii calității procesului educațional, a nivelului de competență și a motivației de studiu al limbii materne și a accesului la competențe cheie de cetățenie activă pentru un număr de 3000 elevi din învățământul primar. Aceștia au participat la sesiuni de lectură organizate sub forma unor jocuri-concurs, iar rezultatele lor au fost prelucrate prin intermediul unor softuri specializate, create special în scopul oferirii de feedback personalizat privind competența de lectură a elevilor. Metodologia de analiză și feedback s-a aplicat pe întregul grup țintă de 3000 de elevi, iar în 17 școli pilot s-au urmărit în detaliu achizițiile elevilor și s-au oferit programe suplimentare organizate sub forma unor ateliere de lucru derulate pe baza unui curriculum specific vizând cetățenia activă, educația antreprenorială, respectul pentru diversitate – totul prezentat într-un format atractiv, în care participarea la joc este esențială.

Un alt proiect derulat de Editura SIGMA a fost finanțat de Societatea Informațională, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice“. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea competitivității Editurii SIGMA prin integrarea tehnologiei specifică vânzărilor on-line. Dintre obiective specifice amintim: creșterea cifrei de afaceri în anul următor implementării proiectului prin construirea unei platforme on-line destinată vânzărilor a trei mari grupe de produse: carte (proprie și a altor edituri), e-learning și anticariat; construirea unei infrastructuri hardware potrivită pentru a susține această platformă on-line; promovarea interacțiunii colecționarilor de carte printr-un modul de licitații pentru anticariat; sprijin pentru elevi și părinți în vederea alegerii corecte a cărților și a manualelor, prin mai multe tipuri de teste asimilate modulului e-learning.

Nu uita de petrecerea aniversară…

 …pe editurasigma.ro

Te așteptăm de astăzi, 12 iunie, până vinerea viitoare, 19 iunie, pentru a te bucura de toate surprizele pe care ți le-am pregătit. 

Descoperă SURPRIZE, REDUCERI, CADOURI ȘI MULTE ALTELE pe editurasigma.ro.