Editura Sigma

Cangurul 2020 – Răspunsuri despre proba de baraj, tabără, premii

Pandemia generată de noul coronavirus a adus schimbări în viețile tuturor. Așa s-a întâmplat și în cazul Concursului Internațional de Matematică Aplicată Cangurul. Echipa din spatele acestui concurs s-a confruntat cu trecerea bruscă a concursului susținut în școli și centre la susținerea acestuia în mediul online. O provocare complexă, într-un timp scurt.

Eforturile depuse au fost mari și au presupus implementarea unui sistem de testare potrivit concursului Cangurul, care să înlocuiască forma tradițională și binecunoscută a competiției. Astfel a luat naștere Concursul Cangurul Digital de Matematică prin care am reușit să ducem tradiția mai departe. 

Astfel, ținând cont de toate aceste condiții neobișnuite, acest tip de concurs a presupus o singură probă care s-a susținut în două sesiuni. Proba de baraj care obișnuia să se susțină după prima etapă a concursului nu se va mai susține în acest an. 

Cum rămâne cu tabăra Cangurul? Știm că tabăra a devenit o tradiție anuală, un concept care i-a adus pe cangurași laolaltă și i-a ajutat să lege prietenii frumoase. Un moment din an pe care aceștia îl așteptau cu drag, vară de vară. Însă restricțiile care s-au impus în ultimele luni nu au permis anul acesta achiziționarea taberei, ținând mai ales cont de numărul mare de copii într-un spațiu restrâns.

În aceste condiții, rămâne valabilă mențiunea de pe site-ul cangurul.net, unde în regulamentul afișat este specificat că elevii participanți la Concursul Cangurul Digital de Matematică vor primi cartea de concurs și o diplomă.

Vă mulțumim tuturor celor care ați ales să participați la concursul susținut astfel și dacă aveți un feedback legat de acesta, vă așteptăm cu drag să ne scrieți la suport@cangurul.ro.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.
*
*