Editura Sigma

Mulţumiri Epoch Daily

Mulțumim publicației Epoch Daily datorită căreia elevii din clasele I-XII au aflat că își pot testa cunoștințele la limba engleză în bine cunoscutul joc-concurs Cangurul lingvist – Engleză desfășurat sub înaltul patronaj al Fundației Principesa Margareta.

Data la care se va susține Cangurul lingvist – Engleză este 16 noiembrie 2023. Pentru susţinerea concursului în şcoli, pe reviste tipărite, cadrele didactice se pot însrie ca responsabili de concurs şi îşi pot înscrie elevii până pe 6 noiembrie.

Cangurul lingvist testează cunoștințele de limbă şi civilizație, intuiția, logica, viteza de reacție. Sunt propuse elevilor 6 niveluri de competenţe. Fiecare elev poate să aleagă nivelul care se potrivește cel mai bine cu gradul său de pregătire și la care consideră că va obține cel mai bun punctaj. Evaluarea participanților se face conform criteriilor Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL). Pot participa toți elevii din clasele I-XII care nu sunt vorbitori nativi ai limbii engleze sau care nu au frecventat o școală cu predare în limba engleză mai mult de doi ani.

Unde pot citi un regulament?

Vă invităm să consultați regulamentul vizitând www.cangurul.ro la adresa aceasta.

Cum se va susține jocul-concurs?

Concursul se va susține în două moduri: fie offline, cu reviste tipărite, trimise la cererea participanților, fie online, pe platforma cangurul.net.

Responsabilul de concurs se înscrie ca organizator pentru centrul de testare din şcoala sau liceul la care activează în postura de cadru didactic pe https://stars-org.net/inscrieri/#ro. Acesta transmite, prin e-mail sau telefonic, numărul de participanți care doresc să achiziționeze revista cu teste. În revistă se vor regăsi foaia de răspuns și diploma de participare. După concurs, foile de răspuns se trimit prin poștă la adresa noastră de corespondență. În acest caz, înscrierea elevilor se face până la data de 6 noiembrie 2023.

Părinţii îi pot înscrie individual pe copiii lor pentru a susţine online concursul urmând instrucțiunile de pe www.editurasigma.ro. Pentru a accesa platforma şi implicit subiectele, fiecare elev trebuie să dispună de un cod de participare UNIC, format din cinci cifre şi patru litere (exemplu 12345-ABCD). Cu ajutorul acestui cod, elevul poate susţine concursul pe platforma www.cangurul.net.

[click aici pentru produsul digital]

Susținerea online va avea loc pe niveluri, după următorul calendar: pentru testele START și STORY de joi, 16 noiembrie, ora 12:00, până luni, 20 noiembrie, ora 20.00; pentru testele JOEY, WALLABY, GREY KANGAROO și RED KANGAROO — joi, 16 noiembrie, orele 17:00-22:00. Durata concursului este de 60 minute din momentul deschiderii subiectelor.

Elevii se pot pregăti pentru jocul-concurs Cangurul lingvist – Engleză folosind testele de antrenament de pe www.editurasigma.ro, alegând din secţiunea „Cangurul”, opţiunile „Teste de antrenament”şi „Limba engleză”.

Pentru mai multe informații vă invităm să citiți articolul vizitând Epoch Daily la adresa https://www.epochdaily.ro/2023/10/31/jocul-concurs-international-cangurul-lingvist-engleza-da-startul-inscrierilor/.