Editura Sigma

În perioada 25-29 august 2021 ne găsiți la cea de a III-a ediţie a Târgului de Carte GAUDEAMUS Brașov

SIGMA la GAUDEAMUS Brașov 2021

În perioada 25-29 august 2021 ne găsiți la cea de a III-a ediţie a Târgului de Carte GAUDEAMUS Brașov, eveniment care va avea loc în Piața Sfatului

Editura SIGMA a fost înființată în 1990 și astăzi, la 31 de ani de activitate, este una dintre cele mai cunoscute edituri de pe piața de carte școlară românească. A dezvoltat o gamă largă de materiale de studiu în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice: manuale școlare, auxiliare didactice (culegeri, antologii, metodici, ghiduri pentru învățători / profesori / părinți, dicționare, literatură pentru copii, caiete de aplicații la clasă și pentru acasă, ghiduri pentru pregătirea evaluărilor naționale), precum și cursuri universitare.

Începând din anul 1995, Editura SIGMA a participat la aproape toate licitațiile și evaluările de manuale școlare, obținând rezultate remarcabile la calitatea conținuturilor prezentate. Au fost realizate sute de titluri cu profil educațional într-un tiraj total de peste 20.000.000 de exemplare, dintre care mai mult de 7.000.000 de manuale școlare avizate de Minister. Domeniile vizate sunt: limba și literatura română, matematica, fizica, chimia, informatica, limbi străine, istorie, geografie, biologie, educație muzicală, educație plastică, științe economice, științe tehnice, drept, filozofie, științele educației, medicină, literatură. În acest proces, editura este susținută de specialiști de la catedră sau din cercetare, care și-au unit eforturile pentru a realiza un învățământ de calitate.

Editura SIGMA organizează, începând cu 1994, Concursurile Internaționale Cangurul. Primele concursuri organizate au fost cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate concursuri de limba română (Poveștile Cangurului), de mediu, de științe, de cultură și de educație civică (Cangurașul Explorator), dar și concursuri pentru limbi moderne (Cangurul Lingvist – franceză, engleză, germană). Proiectul educațional Cangurul se adresează tuturor elevilor, nu numai celor performanți, oferind fiecăruia experiențe de învățare eficientă. Pentru a asigura egalitatea de acces, concursurile Cangurul se desfășoară în limbile română, maghiară și germană.