Editura Sigma

5 activități de făcut cu copiii în perioada de izolare

A fi părinte nu este ușor. Cu atât mai mult în această perioadă de distanțare socială creată de apariția și răspândirea rapidă a coronavirusului. De aceea, dorim să venim în sprijinul tuturor părinților care zilele acestea caută idei creative de a-i ține pe copii ocupați acasă. Cu această ocazie, noi, cei de la Editura Sigma, facem un apel la toți cititorii noștri: Stați acasă. Este foarte important ca în aceste zile incerte să facem tot ceea ne stă în putință pentru a opri răspândirea virusului. Acestea fiind zise, iată 5 activități de făcut cu copiii în perioada de izolare:

  1. Faceți curat împreună

An de an, odată cu sosirea primăverii, oamenii încep curățenia de primăvară. Nu ezitați să îi rugați pe cei mici să vi se alăture. Cine știe? S-ar putea dovedi ajutoare prețioase.

 

  1. Gătiți împreună

gatit in familie

O mulțime de rețete sunt foarte ușor de preparat, iar cei mici pot da o mână de ajutor la bucătărie. Fie că amestecă, vă dau ustensile sau gustă mâncărea, copiilor le va plăcea această activitate. Astfel vor căpăta mai multă dexteritate și pricepere în bucătărie. 

 

  1. Jucați-vă de-a școala

Unul dintre părinții, sau ambii, pot juca rolul profesorilor, iar copii pot fi elevii de la clasă. Ei pot recita o poezie, rezolva un test la matematică sau vă pot indica diferite țări pe glob. Editura Sigma vine în sprijinul vostru cu multe culegeri și materiale care vă pot ajuta să realizați cea mai bună activitate de învățare împreună.

 

  1. Organizați concursuri de talent

Fiecare copil are cel puțin un talent. Fie că organizați un concurs de modă, de sport sau îndemânare practică, copiilor le va plăcea mult această activitate. Unul dintre părinți poate reprezenta juriul, iar copilul/copii împreună cu celălalt părinte pot reprezenta participanții. Nu uitați să inversați rolurile!

 

  1. Jucați împreună jocuri de societate

monopoly, jocuri, activitati in familie, idei, timp liber

Sunt o mulțime de jocuri de societate din care copiii pot învăța lecții valoroase. Fie că îi învățați să se descurce cu banii la Monopoly sau să spună o poveste la Dixit, copiii se vor distra mult cu aceste jocuri. 

 

Nu ezitați să transformați această perioadă care la o primă vedere pare nefastă, într-una productivă în care învățați să vă cunoașteți mai bine și să petreceți momente de neuitat împreună. 

 

Cu drag,

Echipa editurii Sigma

 

Surse foto: FreePik și Pexels