Editura Sigma

Ești profesor și vrei să ții cursurile online cu elevii tăi? Iată recomandările Editurii Sigma

cursuri online, profesor, platforme educationale

Cu toții traversăm o perioadă dificilă și suntem în situația în care trebuie să ne adaptăm la noile cerințe pentru a reuși să ne desfășurăm în continuare activitățile. 

 

Dacă ești profesor, această perioadă nu este deloc ușoară, dar este totuși provocatoare! În vreme de Coronavirus sigur că te-ai gândit la variante prin care poți să predai cursurile chiar de acasă, în timp ce elevii tăi te urmăresc cu atenție și sunt prezenți online, direct din autoizolare. Poți face prezența, poți să interacționezi cu elevii, dar mai ales, poți să îți continui orele și să parcurgi programa școlară de la biroul de acasă. Toată lumea e în siguranță, iar tu poți ajunge cu materia la zi. Nu e imposibil!

În acest articol îți prezentăm soluții simple prin care poți ține cursuri online de acasă, cu ajutorul unui laptop cu cameră web și conexiune la internet. 

 

Platforma Zoom pentru videoconferințe cu elevii

Zoom este soluția pentru videoconferințele pe care le poți programa cu elevii. Aplicația este gratuită și poate fi folosită de pe orice device. Ai nevoie de o conexiune la internet și un cont creat pe aplicația Zoom. În doar 5 minute ești deja pregătit să intri la oră, chiar dacă totul se întâmplă online. 

Vezi video tutorial cum se instalează și folosește aplicația Zoom

Google Drive pentru transfer și stocare fișiere

Fie că e vorba de o prezentare PowerPoint, un video, un documentar, o serie de cărți de citit sau un proiect la care elevii contribuie cu materiale educaționale, în mod gratuit, Google Drive oferă 15 GB spațiu de stocare. În acest fel totul e online, salvat și ușor de verificat.

Vezi video tutorial cum se utilizează aplicația Google Drive

Google Docs pentru lucru în echipă

Ți-ai propus ca elevii tăi să lucreze pe echipe chiar dacă stau acasă? Google Docs îți permite asta! Documentul e online și poate fi editat și modificat de către oricine din fiecare grup. Poți adăuga comentarii asupra proiectului și poți vedea în timp real cine este prezent la curs și lucrează, dar și cine trage chiulul. Există chiar un chat pentru comunicare rapidă. Și da, este gratuit!

Vezi video tutorial cum se utilizează aplicația Google Docs

Google Forms pentru evaluări online

Când vine ziua de testare sau atunci când doar vrei să verifici ce au înțeles elevii la cursul tău susținut online, creează gratuit o lucrare de control în Google Forms. Este vorba despre un formular online cu întrebări asupra cărora ai control total: poți să adaugi punctaj, note, feedback, ba chiar să creezi statistici pentru întreaga clasă și să vezi care sunt informațiile pentru care trebuie să aloci mai mult timp. La final de săptămână, pentru a păstra legătura și cu părinții, aceștia pot primi din partea ta un raport cu rezultatele pe care le-au obținut elevii. 

Vezi video tutorial cum se utilizează aplicația Google Forms

 

Sperăm să îți fie de ajutor acest articol și să îl dai mai departe și către alți profesori care au nevoie de soluții rapide pentru a interacționa cu elevii și de a continua activitatea școlară în mediul online. Stai acasă și fii productiv!

 

Sursă foto: INC.com