Editura Sigma

5 metode pentru a învăța mai bine la BAC

5 metode pentru a învăța mai bine la BAC

Știm cu toții, examenul de BACALAUREAT reprezintă o etapă majoră în viața oricărui licean. Considerat un prag de trecere între adolescență și maturitate, examenul de bacalaureat definește o etapă de o mare importanță și necesită o atenție sporită. Asemenea pregătirii sportivilor pentru probele de concurs, acest examen presupune o pregătire atentă pentru rezultate de succes.

Iată mai jos o listă cu cinci metode pentru a învăța mai bine și mai rapid la BAC, listă pe care o împărtășim cu tine.  Desigur, poți completa cu prorpiile tale tehnci și metode.

  1. Focalizează-ți atenția pe o singură sarcină

Cunoscută sub titlul de tehnica Pomodoro, această metodă împarte eficient timpul de lucru. În total, 30 de minute sunt împărțite în două intervale de timp bine definite: 25 de minute de muncă, 5 minute de pauză.

În aceste 25 de minute, atenția se focalizează pe o singură sarcină. În loc să rezolvi exerciții la matematică și, în același timp, să verifici activitățile prietenilor pe rețelele de socializare sau să răspunzi mesajelor de pe WhatsApp, te concentrezi pe realizarea unei singure activități. Astfel, rezolvi numai exerciții la matematică sau citești concentrat un text la limba română. Apoi, poți trece la altceva! Vei vedea că, în cele 25 de minute, eficiența a fost mult mai mare.

  1. Dormi bine și suficient

Numeroase studii demonstrează cât de eficient este un somn bun. Somnul joacă un rol esențial în îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare, el ajută în același timp la consolidarea noilor cunoștințe acumulate. Specialiștii recomandă un somn de 8-10 ore pentru adolescenții între 13-18 ani.

  1. Lucrează cu materiale valoroase

Aici, la Editura Sigma, ne propunem ca, prin lucrările realizate, să ajutăm și să îndrumăm elevii în pentru a obține cele mai bune performanțe școlare. Cu o experiență de peste 30 de ani pe piața de carte școlară românească din România, Editura Sigma este un nume sonor în privința materialelor de lucru pentru școală.

Ghidurile noastre de pregătire la bacalaureat reprezintă un instrument de lucru practic, optim și eficient. Ghidurile cu 100 de variante au fost concepute pentru discipline precum limba română, matematică M1/ M2 și informatică și toate acestea sunt disponibile pentru achiziționare cu o reducere de 40%.

Devenite un reper în sine, ghidurile noastre cu variante și rezolvări sunt cel mai bun prieten în pregătirea pentru examenul de bacalaureat.

  1. Perseverența joacă un rol-cheie

Mulți dintre elevi renunță să învețe după o anume perioadă de timp. La începutul procesului de învățare, creierul eliberează dopamină, un neurotransmițător recunoscut pentru senzația de plăcere și împlinire. Totuși, după un anumit timp, se ajunge într-o zonă de platou. Apar plictiseala și oboseala, moment în care mulți dintre elevi renunță.

Cu toate acestea, atunci când această coborâre este conștientizată, ea poate fi depășită prin perseverență, iar bucuria depășirii unui obstacol sporește din nou motivația! Astfel, se obține determinarea necesară pentru a finaliza un ciclu de învățare.

  1. Învață și pune în practică ce ai învățat

Nu face greșeala de a învăța doar teorie pe care nu reușești să o înțelegi. Exersează pe măsură ce faci cunoștință cu concepte noi, pune întrebări, caută răspunsuri în manuale, culegeri sau pe internet. Pune în practică noul concept și familiarizează-te cu el.

 

Gestionează-ți emoțiile cu ajutorul părinților, profesioniștilor și al prietenilor, apelează la aceste metode și astfel, vei ajunge să obții rezultatele dorite.

Mult succes la bacalaureat!