Articole recente

7 activități de făcut cu copiii în vacanța de vară

Cât este vara de lungă, copiii se bucură de soare, prieteni, jocuri și jucării. Însă și părinții sau alte rude/cunoștințe pot lua parte împreună cu ei la activități care să consolideze relațiile și să îi ajute să se cunoască mai bine. Noi îți venim în ajutor cu 7 activități de făcut cu copiii în vacanța de vară, ție nu îți mai rămâne decât să te consulți și să decizi împreună cu cel mic ce activități veți realiza împreună.

De ce este util să faceți activități împreună cu copiii?

Aceste activități îl vor ajuta pe cel mic/cea mică să dezvolte abilități precum: îndemânare, creativitate, abilități de comunicare, dar și perseverență și perspicacitate.

Câteodată, cele mai bune lecții de învățat se află în spatele jocurilor potrivite!

Iată 7 activități de făcut cu copiii în vacanța de vară:

  1. Alcătuiți împreună un jurnal de vacanță

Dar un jurnal nu se scrie singur? Ba da, dar îl poți ajuta pe prichindel desenând împreună sau punându-l să vorbească și apoi să scrie despre experiența lui într-o anumită zi, ce anume i-a stârnit curiozitatea. În jurnal pot fi lipite fotografii, bilete sau colaje colorate.

  1. Gătiți împreună

O mulțime de rețete sunt foarte ușor de preparat, iar cei mici pot da o mână de ajutor la bucătărie. Fie că amestecă, vă dau ustensile sau gustă mâncărea, copiilor le va plăcea această activitate. Astfel vor căpăta mai multă dexteritate și pricepere în bucătărie. Și nici salatele nu li se vor mai părea așa plictisitoare!

  1. Copilul poate fi autorul povestirii

Iar tu poți juca rolul ascultătorului! Încurajează-ți copilul să scrie sau să ilustreze o poveste, cu întrebări precum: cine este personajul tău, prin ce aventuri a trecut, care a fost finalul și care este morala povestirii. La Editura Sigma, cu ajutorul cărților din colecția ”Și eu pot fi…”, copiii au posibilitatea să ajute la rescrierea basmelor populare într-o manieră personală, folosindu-și propria imaginație. Lucrările antrenează creativitatea în scris a celui mic.

  1. Organizați un picnic

Picnicul poate fi organizat atât în aer liber, cât și acasă. Mesele pot varia: pe balcon, în grădină, sau chiar in living. Copiii pot ajuta de la întocmirea listei de preparate până la așezarea preparatelor pe pătură.

  1. Organizați concursuri de talent

Fiecare copil are cel puțin un talent. Fie că organizați un concurs de modă, de sport sau îndemânare practică, copiilor le va plăcea mult această activitate. Unul dintre părinți poate reprezenta juriul, iar copilul/copii împreună cu celălalt părinte pot reprezenta participanții. Nu uitați să inversați rolurile!

  1. Jucați împreună jocuri de societate

Sunt o mulțime de jocuri de societate din care copiii pot învăța lecții valoroase. Fie că îi învățați să se descurce cu banii la Monopoly sau să spună o poveste la Dixit, copiii se vor distra mult cu aceste jocuri.

  1. Exersați învățarea unei limbi străine

Deși școala joacă cel mai mare rol în învățarea elementelor de bază ale unei limbi străine, anumite elemente se pot învăța și acasă. Spre exemplu, cu ajutorul seturilor Pingu’s English, copiii vor descoperi plăcerea de a învăța limba engleză într-un mediu armonios, propice dezvoltării, prin activități distractive și amuzante. Părinții pot folosi aceste pachete fără a fi cunoscători avansați ai limbii engleze, deoarece metoda de învățare conține toate elementele de ghidare și verificare necesare pentru copil.

Care sunt activitățile pe care credeți că le-ar face copilul vostru (copiii voștri) și de ce?

 

Fotografie de la Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/joc-joaca-bucurie-placere-7296491/